Powder Brows

Powder brows is dé huidige trend op het gebied van semi permanente make-up. Semi-permanente make-up, ook wel bekend als spmu. Semi-permanent wil zeggen, dat het na verloop van tijd verdwijnt. Het pigment wordt namelijk in de bovenste huidlaag gebracht, wat anders is dan bij tattoos en permanente make-up. Deze huidlaag vernieuwt zich constant, wat betekent dat er steeds een nieuwe huidlaag over het pigment gevormd wordt. Dit zorgt ervoor dat het pigment na verloop van tijd zal vervagen.

Powderbrows 4 - JS divine

Wat is Powder brows?

Powder brows is een techniek waarbij er met een naaldje pigment in de huid gebracht wordt. Deze techniek wordt gebruikt om wenkbrauwen voller te maken en volume te geven, door ze o.a. breder, langer, strakker of donkerder te maken.
Door middel van blenden en in schaduwen wordt een Ombré effect gecreëerd, waarbij de aanzet van de wenkbrauwen lichter wordt in geschaduwd met een donkerder verloop naar de staart toe. Het eindresultaat is een zacht, natuurlijk ogende wenkbrauw zonder harde lijnen. Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype en voor iedereen met weinig wenkbrauwhaartjes of dunne wenkbrauwen.
LET OP: bij spmu betekent het niet dat je GEEN onderhoud meer hebt, maar slechts laag in onderhoud. Het weghalen van de haartjes rondom de wenkbrauwen zou nog steeds structureel moeten gebeuren en bij lichte haartypen de haartjes eventueel nog geverfd moeten worden. Spmu is GEEN tattoo en zal nooit op de huid liggen zoals normale make-up dit doet, vooral dit effect zou je altijd nog een poedertje/potloodje eroverheen kunnen plaatsen.

Wat is de behandelprocedure?

Ik doe als eerste een intakegesprek, waarin al jouw wensen besproken worden. De nieuwe wenkbrauwvorm wordt tot op de millimeter uitgemeten en samen bepalen we welke vorm, kleur en intensiteit het best bij het gezicht past. Bij overeenstemming worden de wenkbrauwen uitgetekend en kan het pigmenteren beginnen.

Bij de eerste behandeling wordt de basis gelegd. Na deze behandeling kunnen de wenkbrauwen 40% tot 70% vervagen. De huid zal namelijk eerst het pigment afstoten en dat is normaal. In bijna alle gevallen is een tweede behandeling noodzakelijk. De nabehandeling dient binnen 6-8 weken plaats te vinden, na de eerste spmu behandeling.

Na ongeveer een jaar kun je de powder brows op laten frissen. De vorm moet nog zichtbaar zijn. Wanneer dit niet zo is, worden de kosten van een nieuwe zetting berekend. Bij opfrisbehandelingen van een andere salon wordt de prijs van een nieuwe zetting berekend.

Powderbrows 2 - JS divine

Wat zijn de voorzorgadviezen voor een Powder brows behandeling?

• Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling
• Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energydrinks) voor de behandeling
• Geen zon/zonnebankkuur 2 weken voor de behandeling
• Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts)
• Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 voorafgaand aan de behandeling
• 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden
• Stop met Visolie en vitamine E en vitamine C een week voor de behandeling, dit zijn natuurlijke bloedverdunners.
• Geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie

Er zitten uiteraard enige risico’s aan permanente make-up. Zorg altijd dat je goed bent uitgerust en dat je goed hebt gegeten. Heb je huidproblemen, gebruik je medicijnen of heb je overgevoeligheidsreacties? Laat dit dan weten vóór de behandeling. Er zijn ook bepaalde punten die er voor zorgen dat je juist geen permanente make-up aan kunt laten brengen. Deze vind je op mijn pagina met de voorzorg- en nazorgregels voor PMU behandelingen.

Tarieven

Over het algemeen geven 2 behandelingen voldoende pigmentdekking. Vooraf is echter niet te voorspellen of de huid (of een deel van de huid) het pigment vasthoudt of afstoot. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een extra nabehandeling nodig is. Bijvoorbeeld wanneer:

  • Er sprake is van een slechte inkapseling van pigment in de huid.
  • Er een zichtbaar of onzichtbaar litteken in de huid zit.
  • De klant tijdens de eerste nabehandeling toch nog correcties aan wil brengen in bijvoorbeeld de vorm, grootte, kleur of intensiteit.
  • De nazorg/hygiëne regels niet voldoende zijn nageleefd of er gekrabd is aan de korstjes.

In deze gevallen is het mogelijk een extra nabehandeling (binnen 3 maanden €75,-) in te plannen.

Is de permanente make-up niet door JS Divine geplaatst? Dan wordt de situatie eerst bekeken en besproken. Is de kleur vervaagd dan moet men uit gaan van een geheel nieuwe SPMU behandeling.

Bij JS Divine wordt je voorschot in geen enkel geval terugbetaald en het is ook niet inwisselbaar voor een andere behandeling. Zie algemene voorwaarden.

Powder brows
€ 395,00

Behandeling 210 minuten, inclusief nabehandeling.

€ 395,00
Extra Touch-up
€ 75,00

Binnen 12 weken, behandeling 120 minuten. 

€ 75,00
Touch-up
€ 175,00

Binnen 1 jaar, behandeling 120 minuten. 

€ 175,00
Touch-up
€ 220,00

Binnen 2 jaar, behandeling 120 minuten. 

€ 220,00

Na 2 jaar weer een volledige prijs van de Powder brows.

LET OP: indien je niet binnen 8 weken komt voor de nabehandeling, vervalt de gratis nabehandeling en betaal je extra €75,- voor de nabehandeling.

Maak direct een afspraak

Wil jij ook genieten van prachtige Powder brows door middel van semi-permanente make-up? Maak dan direct een afspraak via mijn website. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Voordat je een afspraak maakt, lees eerst de voorzorgregels en informatie over permanente make-up goed door.

Contact gegevens

JS Divine Lashes and Brows

Televisieweg 64

1322 AM Almere

0631257664

info@jsdivine.nl

Algemene voorwaarden & Privacyverklaring

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 19:00
Donderdag
09:00 - 14:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 14:00
Zondag
Gesloten