Voorzorg Powder Brows

Wil je een afspraak maken? Lees hieronder dan eerst de voorzorgregels en informatie over permanente make-up.

LET OP: heb je elders powder brows laten zetten stuur dan voor het maken van een afspraak eerst een foto van je wenkbrauwen. Er wordt GEEN werk van andere artiesten bijgewerkt. Enkel als de “oude” powder brows bijna helemaal vervaagd zijn kun je na goedkeuring d.m.v. foto’s terecht voor een nieuwe powder brows behandeling.

Wat zijn de voorzorg adviezen voor een powder brows behandeling?

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energydrinks) voor de behandeling
 • Geen zon/zonnebankkuur 2 weken voor de behandeling
 • Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts)
 • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 voorafgaand aan de behandeling
 • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden
 • Stop met Visolie en vitamine E en vitamine C een week voor de behandeling, dit zijn natuurlijke bloedverdunners.
 • Geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie​

Informatie over de risico’s van permanente make-up:

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligpmu.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

​Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent  of borstvoeding geeft.

​Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes;
 • hemofilie;
 • chronische huidziekte;
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet;
 • immuunstoornis;
 • hart- en vaatafwijkingen.

​Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligpmu.nl.

​Het zetten van de permanente make-up

Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe PMU gaat ontsteken.

Let er in ieder geval op dat:

 • de huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje;
 • de naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpaktinkt zit in kleine inktcupjes;
 • tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken;
 • de behandelaar tijdens het zetten van de PMU handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid;
 • de permanente make-up na afloop wordt verzorgd.

​Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke/digitaal uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

Powder brows JS Divine

Wat is Ombré Powder brows?

Powder brows is een techniek waarbij er met een naaldje pigment in de huid gebracht wordt. Deze techniek wordt gebruikt om wenkbrauwen voller te maken en volume te geven, door ze o.a. breder, langer, strakker of donkerder te maken.

Door middel van blenden en in schaduwen wordt een Ombré effect gecreëerd, waarbij de aanzet van de wenkbrauwen lichter wordt in geschaduwd met een donkerder verloop naar de staart toe. Het eindresultaat is een zacht, natuurlijk ogende wenkbrauw zonder harde lijnen. Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype en voor iedereen met weinig wenkbrauwhaartjes of dunne wenkbrauwen.

Wat is de behandelprocedure?

Ik doe als eerste een intakegesprek, waarin al jouw wensen besproken worden. De nieuwe wenkbrauwvorm wordt tot op de millimeter uitgemeten en samen bepalen we welke vorm, kleur en intensiteit het best bij het gezicht past. Bij overeenstemming worden de wenkbrauwen uitgetekend en kan het pigmenteren beginnen.

Bij de eerste behandeling wordt de basis gelegd. Na deze behandeling kunnen de wenkbrauwen tot 70% vervagen. De huid zal namelijk eerst het pigment afstoten en dat is normaal. In bijna alle gevallen is een tweede behandeling noodzakelijk. De nabehandeling dient binnen 6-8 weken plaats te vinden, na de eerste spmu behandeling.

Powder brows JS Divine

Tarieven

Over het algemeen geven 2 behandelingen voldoende pigmentdekking. Vooraf is echter niet te voorspellen of de huid (of een deel van de huid) het pigment vasthoudt of afstoot. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een extra nabehandeling nodig is. Bijvoorbeeld wanneer:

 • Er sprake is van een slechte inkapseling van pigment in de huid.
 • Er een zichtbaar of onzichtbaar litteken in de huid zit.
 • De klant tijdens de eerste nabehandeling toch nog correcties aan wil brengen in bijvoorbeeld de vorm, grootte, kleur of intensiteit.
 • De nazorg/hygiëne regels niet voldoende zijn nageleefd of er gekrabd is aan de korstjes.

In deze gevallen is het mogelijk een extra nabehandeling (binnen 3 maanden €75,-) in te plannen.

Is de permanente make-up niet door JS Divine geplaatst? Dan wordt de situatie eerst bekeken en besproken. Is de kleur vervaagd dan moet men uit gaan van een geheel nieuwe SPMU behandeling.

Bij JS Divine wordt je voorschot in geen enkel geval terugbetaald en het is ook niet inwisselbaar voor een andere behandeling. Zie algemene voorwaarden.

Ombré Powder brows (inclusief nabehandeling)
€ 395,-

Behandeling 210 minuten.

€ 395,-
Extra Touch-up binnen 8 weken
€ 75,-

Behandeling 120 minuten. 

€ 75,-
Touch-up binnen 1 jaar
€ 175,-

Behandeling 120 minuten. 

€ 175,-
Touch-up binnen 2 jaar
€ 220,-

Behandeling 120 minuten. 

€ 220,-

Na 2 jaar weer een volledige prijs van de Ombré Powder brows.

LET OP: indien je niet binnen 8 weken komt voor de nabehandeling, vervalt de gratis nabehandeling en betaal je extra €75,- voor de nabehandeling.

Maak direct een afspraak

Wil jij ook genieten van prachtige ombre brows door middel van semi-permanente make-up? Maak dan direct een afspraak via mijn website. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Lees hier de voorzorgregels en informatie over permanente make-up.

Contact gegevens

JS Divine Lashes and Brows

Televisieweg 64

1322 AM Almere

0631257664

info@jsdivine.nl

Algemene voorwaarden & Privacyverklaring

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 19:00
Donderdag
09:00 - 14:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 14:00
Zondag
Gesloten